Sıkça Sorulan Sorular

Bize Sorun

Çalışma gün ve saatleriniz nasıl?

HAFTA İÇİ BEŞ GÜN;


SABAH 08:00 - AKŞAM 17:00

Yaş gruplarınız nedir?

Okulumuzda yaş aralığı çocuğu durumuna göre değişmekle birlikte 6 aylıktan itibaren yaş gruplarına göre değişkenlik göstermektedir.

Ayrıca Minik dostlarımız için ayrı olarak çalışma gruplarımız ve özel sınıflarımız bulunmaktadır.

Okulunuzda çocukların ulaşımını nasıl çözüyorsunuz?

Okullarımızın konumunu merkez alarak, ilimizin tüm semtlerine servisimiz mevcuttur.

Servis Ücreti tamamen kurum tarafından karşılanıp aileden hiçbir şekilde ücret talebi olmamaktadır. 
Çocuklarımız kapı önünden ateşleri ölçülerek ve Dezenfeksiyonları yapılarak servis ablalarımız tarafından alınır aynı şekilde seans bitiminde ailelere bizzat teslim edilir.
Salgın döneminde özellikle ailelelerimizin çok fazla gelmesini tasvip etmemekle birlikte normal dönemlerde gönül rahatlığıyla eğitimi takip etmek ve çayımızı kahvemizi içmek için herzaman velilerimizde servislerimizle gelip çocuklarımıza eşlik edebilir.

Okulunuzda hijyeni nasıl sağlıyorsunuz?

Okulumuzda sadece temizlik ve bakım için görevlendirilmiş ve yıllardır evi gibi özenle temizliğini yapan görevlimizin yanında aynı zamanda düzenli olarak zaman zaman genel temizlik ve ilaçlama yapılmaktadır.

Çocuğumu gün içerisinde ziyaret edebilir miyim?

Elbette! Ne zaman isterseniz bizi ziyaret edebilirsiniz.Servis konusunda bahsettiğim gibi çocuklarımızın eğitimini kontrol etmek ve verilen eğitimin kalitesini görmek velilerimizin en doğal hakkı bundan asla sizleri mahrum bırakmayız.

Okulda yemek servisi var mıdır?

Okulumuzda devletin bizlere sunduğu seans saatleri vede çocukların okuldaki zamanları kısıtlı olduğu için bunu tam anlamıyla söylemek doğru olmaz. Ama okulumuzda çocuklarımızın beslenebileceği sağlıklı ve aynı zamanda severek yiyebileceği birçok destekleyici gıda bulundurmaktayız. Aynı zamanda her ihtimale karşı okulumuzda mutfağımızda mevcuttur. 

Okula Kayıt İçin Veya Eğitim İçin Ücret ödermiyim?

Hayır. Okula kayıt olmakla başlayan eğitimimizin hiç bir aşamasında okula velilerimiz hiçbir şekilde para ödemez ve talep dahi edilemez. Bizler çocuklarımıza verdiğimiz günlük eğitimlerin seans üzerinden rapor durumuna göre paramızı Devletten alırız. Bu tamamen çoçuğumuzun okula gelip eğitim almasıyla ve seanlarını tamamlamasıyla gerçekleşen bir durumdur. Bu hizmeti velilerimize Devlet sunmuştur ve bu hizmetten yararlanıldığı durumda hiç bir şekilde para verilmemektedir.

Zihinsel Engelli (Ağır Engelli) Çocuklarla Özel Öğrenme (Okuma ve Yazma ) çocukları birliktemi eğitim görüyor?

HAYIR.
Bizim Avantajımız iki ayrı binamız olması ve öğrenci durumuna yaş gruplarına göre ek binamızı kullanmakla birlikte özel sınıflarımızda bulunmaktadır.

Fizik Tedavi Merkeziniz Var mı?

EVET.
Fizik tedavi bölümümüz aktif bir şekilde iki tane fizyoterapist arkadaşımızla ve gerekli materyalleri bulunan fizik tedavi odalarımızla hizmet vermekteyiz.

Çoçuğuma Engelli Raporumu Çıkarıyoruz ? Rapor İleriki dönemlerde Çocuğumuzun hayatını kötü yönde etkiler mi? Devlet Kapısında bir zararı var mı ?

Kesinlikle Hayır bu sorulan en klasik çevreşel ve toplumsal etkiler yüzünden bilinen en büyük yanlışların başında gelmektedir.

Gelin ben konuyu biraz sizlere açıklayayım ;

Çocuklarımıza çıkartılacak raporlar öncelikle tamamen doktor kontrolünde ve onların tamamen uygun görüldüğü şekilde çıkartılmaktadır.Ve bu raporlar Eğitim için çıktığı gibi başka hiçbir amaç için kullanılmayan raporlardır.Bu raporlar arasında tabiki belirli kapsamlar vardır Örneğin ; Ağır Zihinsel Ve Bedensel Engelli Raporlarında sürekli rapor ibaresi bulunmaktadır ve bu bireyler ileriki yaşamlarında kendi bedensel ve zihinsel yetersizliklerinden kaynaklı olarak belirli durumlardan muaf olurlar ve buda en doğal haklarıdır.

Yalnız Bunun dışındaki ; 

  • Özel Öğrenme ve Okuma yazma
  • Öğrenme Güçlüğü
  • Dil Konuşma ve Kekemelik
  • İşitme
  • Hafif Düzeyde Yetersizlik
  • Gelişim Geriliği
  • Davranış Bozukluğu
  • Disleksi
  • Otizm(Yaygın Gelişimsel Bozukluk), (Atipik Otizm) 
  • Aspergen Sendromu
  • Savant Sendromu
  • Hidrosefali
  • Mikrosefali
  • Daum
  • Serebral Palsi
  • Duchenne Musküler Distrofi (Düşen Sendromu)
  • Spina Bifida

Gibi çeşitli Rahatsızlıklarda belirli süreli raporlar çıkarılmakla birlikte dediğimiz gibi sadece eğitim süresince kullanılır ve rapor bitiş tarihinde iptal olur veya yenilenmesi gerekmektedir.

Rapor İşlemi Nasıl yapılmakta ne yapmam gerekiyor?

Rapor işlemleriyle ilgili sizlerin yapması gereken bizim bu iş için özel olarak yılların deneyimi ve tecrübesiyle görevlendirdiğimiz arkadaşlarımızın direktiflerine uyması ve istenilen belgelerle birlikte alınan randevu tarihinde ve saatinde personelimizle birlikte istenilen yerde bulunması ve personelimizin yardımıyla işlemi devam ettirmesi ve sonrasında sonuç beklenmesi gerekmektedir.
Gördüğünüz Gibi korkulacak veya zorlanılacak bir işlem bulunmamaktadır.